ΤΕΡΜΙΤΕΣ

Τί είναι οι Τερμίτες;

Τερμίτες

Είναι έντομα κοινωνικά που τρέφονται με ξύλα και άλλα κυτταρινούχα υλικά. Τα ευνοεί η ύπαρξη υγρασίας. Μία αποικία τερμιτών ζει συνεργατικά με ανάμεικτες ομάδες (κάστες). Τα άτομα μιας αποικίας διαφέρουν στην μορφή και την λειτουργία τους. Βασικές μορφές είναι οι Εργάτες, οι οπλίτες τα πτερωτά αναπαραγωγικά άτομα ή σμηνουργοί, η βασίλισσα και ο βασιλιάς. Ο αριθμός των ατόμων μιας κάστας εξαρτάται από της ανάγκες τις αποικίας.

Εργάτες είναι η πολυπληθής κάστα (περίπου το 95%) μέσα στην αποικία και ζουν μέχρι δυο χρόνια, αυτοί είναι που κάνουν και την όλη ζημιά μιας και ένας από τους ρόλους τους είναι να ταΐζουν τους υπολοίπους.

Οι οπλίτες όπως και οι εργάτες είναι τυφλοί και άπτεροι. Ο ρόλος των οπλιτών είναι αμυντικός και προστατεύουν την αποικία από τους εχθρούς.

Σμηνουργοί βγαίνουν την άνοιξη ή το φθινόπωρο με σκοπό την δημιουργία μιας νέας αποικίας και είναι αυτοί που έχουν φτερά.

Βασίλισσα που δημιουργεί την αποικία γεννώντας χιλιάδες αυγά καθημερινά και ζει ανάλογα το είδος από 10-30 χρόνια αυτή είναι ο στόχος μας. Επειδή ο εντοπισμός της δεν είναι εφικτός η μέθοδο αντιμετώπισης είναι και ο τρόπος εξολόθρευση της.

Η οποιαδήποτε επέμβαση επιδιόρθωσης χωρίς την εφαρμογή πρώτα με χρήση επαγγελματία απεντομωτή το μόνο που θα επιφέρει είναι νέα τροφή στους τερμίτες ή πιθανή αλλαγή πορείας, όπως και να έχει η ζημιά είναι αναπόφευκτη και καθολική.

Καταπολέμηση Τερμιτών

Κύριο θρεπτικό τους συστατικό είναι το ξύλο. Οι τερμίτες προσβάλουν κασώματα σε πόρτες, ξύλινα πατώματα, έπιπλα κλπ. Για την αντιμετώπισή τους χρησιμοποιούμε μέθοδο αποτελεσματική και φιλική προς το περιβάλλον.

Η εφαρμογή της μεθόδου (TTR) Trap-Treat-Realase είναι μια τεχνική για την καταπολέμηση και εξάλειψη των κοινωνικών αυτών εντόμων. Χρησιμοποιούμε εντομοκτόνα που έχουν σαν κύριο στόχο να μην τα ανιχνεύουν οι τερμίτες αλλά είτε να το καταπίνουν είτε να το μεταφέρουν με το σώμα τους. Έτσι μέσω της τροφάλλαξης η διασπορά του φαρμάκου γίνεται μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, και με ποσότητα τόση που να εφαρμόζεται για του Τερμίτες που είναι ο στόχος και όχι για άλλου είδους έντομα.

Εφαρμόζεται κυρίως σε όλες τις ξύλινες επιφάνειές που έρχονται σε άμεση επαφή με το έδαφος (κασώματα, πόρτες, ξύλινα σοβατεπί, παρκέ) με άνοιγμα τρυπών και με έγχυση σε αυτές.

Δίνουμε εγγύηση στην αποτελεσματικότητα της εφαρμογής μας.

Διεύθυνση
Καράμπαμπα 81
Αγ. Δημήτριος 17341

Επικοινωνία
Email: info @ ageliki-roussou.gr
Τηλ.: 210 99 34 214
Κιν.: 6937 625 479
Fax: 210 99 34 214

Φόρμα Επικοινωνίας

Έχετε κάποια ερώτηση ?

Ενδιαφέρεστε για κάποια υπηρεσία ?

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα

    Αποδέχομαι τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

    error: Content is protected !!